Marc Kregting
Nu zoveel jaren zijn voorbijgegaan
Uitgeverij Fragment, 2023
Formaat: 13 × 20 cm
Aantal pagina’s: 44
Oplage: 100 plus enige hc exemplaren exemplaren
€ 19,50 (+ 4,50 verzendkosten NL)

Deze uitgave is uitverkocht.

Marc Kregting – Nu zoveel jaren zijn voorbijgegaan

Gerard Reves zesdelige Verzameld werk opent met De Laatste Jaren Van Mijn Grootvader. Hij schreef dat verhaal waarschijnlijk op 21-jarige leeftijd. Bij de ­uitbundige ontvangst van Reves vroege werk bleef het onder­belicht. Dat gegeven was voor Marc Kregting als bijna afgestudeerd neerlandicus ooit aanleiding om een opstel over het verhaal te maken.
Toen die tekst verscheen in het letterkundeblad ­Bzzlletin, was de Muur net gevallen en leefde Reve nog. Meer dan drie decennia later herleest Kregting zijn ­opstel dat min of meer ook zijn debuut was. Wat is er ­veranderd, met de reputatie van Gerard Reve, met lezen, met literatuur? Onherroepelijk wordt de essayist ­geconfronteerd met zijn jongere ik.

Marc Kregting (1965) groeide op in Nederland en woont in België. Op zijn naam staan zestien titels, van proza­gedicht (Dood vogeltje) over pamflet (Zij zijn niet van Jeremia) naar salontafelwerk (Koffie). Hij beheert het weblog De Honingpot. Kregtings recentste boek De encyclopedieën van de val (2022) werd lovend ontvangen.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Uitgeverij Fragment