Piet Wackie Eysten
Stefan Zweig en Fackelkraus
Uitgeverij Fragment, 2022
Formaat: 13 × 20 cm
Aantal pagina’s: 32
Oplage: 125 exemplaren
€ 15 (+ € 4,50 verzendkosten NL)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Stefan Zweig en Fackelkraus (€ 15 (+ € 4,50 verzendkosten NL)) bij Uitgeverij Fragment. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Uitgeverij Fragment (uitgeverijfragment@gmail.com).

Piet Wackie Eysten – Stefan Zweig en Fackelkraus

Stefan Zweig (1881–1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zijn meest bekende boek is De wereld van gisteren. Het namenregister van deze autobiografıe maakt duidelijk dat Zweig contact had met tal van grote schrijvers en componisten, onder wie Klaus Mann, Joseph Roth, Karl Kraus, Rainer Maria Rilke, Sigmund Freud, Romain Rolland en Richard Strauss. Over de contacten tussen Zweig en Karl Kraus is niet veel bekend. Maar, zoals Piet Wackie Eysten in dit boekje schrijft, ook Zweig is niet ontsnapt aan de vinnige pen van Kraus, die vooral bekend is vanwege het satirische eenmanstijdschrift Die Fackel en zijn drukbezochte voordrachten.

Stefan Zweig en Fackelkraus is het tweede deel van een reeks over Stefan Zweig en een aantal belangrijke tijdgenoten in de jaren ’20 en ’30. Eerder verscheen Stefan Zweig en Klaus Mann, Een vaderlijke vriendschap.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Uitgeverij Fragment