August Willemsen
Noodlot is nooit ver uit mijn gedachten
Uitgeverij Fragment, 2018
Formaat: 22,5 x 14,5 cm
Aantal pagina’s: 55
Oplage: 100 exemplaren
€ 30 (exclusief verzendkosten)

Deze uitgave is uitverkocht.

August Willemsen, Noodlot is nooit ver uit mijn gedachten

Noodlot is nooit ver uit mijn gedachten bevat dertien brieven die August Willemsen (1936-2007) in de jaren 1972-1997 schreef aan Theo Sontrop (1931-2017), directeur van De Arbeiderspers. De met aanstekelijke gretigheid geschreven brieven getuigen van de enorme betekenis die Willemsen hecht aan het contact met Sontrop, ‘een persoon van onschatbaar belang’, klankbord in moeilijke tijden, onvervangbaar als uitgever, zonder wie allerlei boekuitgaven ondenkbaar waren.

De brieven documenteren de ontwikkeling die August Willemsen doormaakte van de vertaler van Fernando Pessoa’s Gedichten tot de schrijver van Braziliaanse brieven en De val. Het gaat om meer dan literair werk: met pretentieloze oprechtheid doet Willemsen ontboezemingen over zijn alcoholconsumptie en vrouwenavonturen. De brieven laten zich zo ook lezen als een autobiografie in fragmenten: stukjes tijd, snapshots, beleefd in Amsterdam-Bijlmermeer, Laren – het oord van revalidatie uit De val –, Rio de Janeiro en Melbourne, oftewel de vier cruciale plaatsen in August Willemsens schrijversleven.

De brieven zijn bezorgd door en van een nawoord voorzien Jan Paul Hinrichs die in 2018 reeds voor uitgeverij Fragment August Willemsens Brieven aan De Lantaarn bezorgde.

De uitgave verschijnt in een eenmalige oplage van 100 in halflinnen gebonden exemplaren.

2 gedachten over “August Willemsen, Noodlot is nooit ver uit mijn gedachten”

  1. Ik wil er heel graag twee bestellen.
    Guus was indertijd nauw bevriend met Hans Faverey en Paul Roelofsen, die beiden in mijn jeugd een belangrijke rol gespeeld hebben.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Uitgeverij Fragment