Hester Knibbe
Onder velen
In de Bonnefant, 2018
Formaat: 24 x 16,5 cm
Aantal pagina’s: -
Oplage: 77 exemplaren
€ 25

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Onder velen (€ 25) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

Hester Knibbe: Onder velen

‘We spoelden het stof van de stad van ons af / en werden niet nieuw.’ …

Hester Knibbe beschrijft in vijf gedichten de stad en de mensen. Zonder dat we lezen welke stad beschreven wordt, zijn de mensen direct herkenbaar: we zien ze dagelijks om ons heen. Ondanks de diversiteit die de auteur beschrijft, klinkt er berusting in de slotwoorden: ‘… er ligt te weinig / fortuin de schappen voor iedere nieuweling.’

De gedichten in deze kleine bundel zijn gezet uit de letter Bembo, met Castellar initialen. Er zijn 60 genummerde exemplaren, gedrukt op Magnani velata avorio en ingenaaid met een Paasgeel omslag van Lana-Couleurs. Bovendien zijn er 17 exemplaren gedrukt op handgeschept papier uit 1983 en 1984 van Barcham Green, gestoken in een (zo mogelijk) nog feller geel omslag van Awagami Shin-Inbe. Deze laatste zijn door de auteur gesigneerd en kosten € 45.