Hans van de Waarsenburg
Paricutín; Mexicaans Dagboek
In de Bonnefant, 2018
Formaat: 26,5 × 21,5 cm
Aantal pagina’s: 92 blz.
ISBN 978-94-92401-22-9
€ 50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Paricutín; Mexicaans Dagboek (€ 50) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

Paricutín; Mexicaans Dagboek

In september 1990 reisden dichter Hans van de Waarsenburg en kunstenaar Jan Hendrix door Mexico voor een bezoek aan de Paricutín in de staat Michoacán, een jonge vulkaan die in 1943 was ontstaan. Tijdens de reis hield Van de Waarsenburg een dagboek bij, dat bestemd was voor publicatie in het dagblad De Limburger. Na thuiskomst verdween het dagboek echter in een la en werd vergeten.

Paricutín; Mexicaans Dagboek is het verslag van een reis vol verrassingen, waarin de dichter doodsangsten uitstaat langs afgronden en in wrakke huurauto’s, terwijl de kunstenaar alles met een glimlach aanziet en problemen oplost met zijn creditcard. Bier en tequila zijn in overvloed aanwezig; tegen het einde van de reis, tijdens bezoeken aan vrienden in Mexico-Stad, dreigt de alcohol even de voornaamste speler te worden.

Na vele jaren is het dagboek nu verschenen in een zeer kleine oplage bij Azul Press. Het betreft een privé-uitgave die niet in de boekhandel verkrijgbaar is. De vormgeving is van Edwin Smet; naast de Nederlandse tekst is een Engelse vertaling opgenomen. Het boek, gebonden in rood linnen, heeft als stofomslag een oorspronkelijke zeefdruk van Jan Hendrix (50 × 67 cm), genummerd en gesigneerd door de kunstenaar.

Als u wilt weten of er exemplaren van dit boek beschikbaar zijn kunt u contact opnemen met Hans van Eijk.

1 gedachte over “Paricutín; Mexicaans Dagboek”

 1. Beste,

  Mijn naam is Nele Van de Velde.

  Ik ben geïnteresseerd in het werk: ‘Paricutin; Mexicaans dagboek.

  Zijn er nog uitgaven hiervan verkrijgbaar? Zo ja, wat is de totale kostprijs (50 EURO + verzendkosten)?

  Mvg,

  Nele Van de Velde

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Azul Press