John Donne
How Weak are my Performances
In de Bonnefant, 2014
Formaat: 24,5 x 16 cm
Aantal pagina’s: 24
Oplage: 26 exemplaren
€ 160 / € 225 / € 255

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave How Weak are my Performances (€ 160 / € 225 / € 255) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

How Weak are my Performances

De zeventiende-eeuwse dichter en predikant John Donne geeft in zijn brieven een inzicht in zijn persoon, zijn geschriften, zijn ambities en problemen. Na een vroege huwelijk is de weg naar een officiële betrekking afgesneden, al bedelt hij nog wel om de belangrijkste ambassadeurspost, in Venetië, en als dat niet mogelijk is, misschien Den Haag? In het dagelijkse leven heeft hij te maken met armoede, ziekte en de dood van enkele kinderen. Eenmaal bekend als predikant aan de St Paul’s kathedraal slaat de schrik hem om het hart als bisschop Laud hem beveelt zijn laatste preek aan koning Karel I voor te leggen. Donne durft zich enige tijd niet aan het hof te vertonen. Politiek en religie waren nauw met elkaar verweven: William Laud, inmiddels Aartsbisschop van Canterbury, sterft op het schavot in 1645; de koning volgt hem enkele jaren later.

How Weak are my Performances is een keuze van twaalf brieven aan John Donne’s vriend en beschermheer Sir Robert Karre, afgedrukt in de spelling van die tijd. De tekst is gezet uit de Dante corps 14, met Castellar initialen en aantekeningen in Dante corps 12. De oplage bestaat uit slechts 26 exemplaren: A-M gedrukt op handgeschept groengrijs Barcham Green Charter Oak en N-Z op handgeschept wit Queen Anne pale wove. Exemplaren kunnen naar keuze gebonden worden in halfleer of halfperkament: prijs € 160, in heelperkamenten band: prijs € 225, of in heelleren band: prijs € 255 (incl. verzendkosten). Voor boekbinders zijn exemplaren in katernen beschikbaar.

title-2b

pag-18b