Timor mortis
In de Bonnefant, 2020
Formaat: 20,5 × 13,5 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 36 exemplaren exemplaren
€ 25

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Timor mortis (€ 25) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

Timor mortis

De angst voor de dood is van alle tijden. Dit boekje drukt drie anonieme Engelse gedichten uit de vijftiende eeuw, elk met een variatie op het refrein ‘Timor mortis conturbat me’, dat bekend is geworden door het lange vijftiende-eeuwse gedicht ‘Lament for the Makers’ van de Schot William Dunbar. De teksten zijn gezet uit de letter Wallau, en gedrukt in zwart en groen op zachtgroen handgeschept papier uit 1986 van J. Barcham Green. Alle exemplaren zijn ingenaaid met een stofomslag van Japans papier.

Dit is het vierde deel in een reeks met letterontwerpen van Rudolf Koch (1876-1934). Eerder verschenen De Quinque sensus (letter: Wilhelm-Klingspor Schrift) en The Crow sat on the Willow (letter: Claudius). Het derde deel: William Cowper – On my dog (letter: Koch-Antiqua en Neuland) is gedrukt, maar de afwerking ervan wacht op de heropening van de grenzen.