Gottfried Benn
Het blauwe uur / Blaue Stunde
In de Bonnefant, 2023
Formaat: 23,5 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 12
Oplage: 75 exemplaren
€ 25

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Het blauwe uur / Blaue Stunde (€ 25) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

Het blauwe uur

Het blauwe uur (Blaue Stunde), een laatromantisch gedicht van Gottfried Benn (1886-1956) is hier afgedrukt in de vertaling van Ard Posthuma, gevolgd door de oorspronkelijke Duitse tekst. Het gedicht dateert uit de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw. Het blauw van het avonduur contrasteert met vurig rode lippen, een schaal van late rozen, jij… De spanning van een driehoeksverhouding ontvouwt zich langzaam in de drie delen van het gedicht.

De tekst van deze uitgave uit gezet uit de letter Dante, met twee initialen van Elizabeth Friedlander, en gedrukt op lichtblauw handgeschept papier van T.H. Saunders (gedateerd 1962). Steunkleuren op de titelpagina zijn Pruisisch blauw en Kozakkenrood; indigoblauw is het omslag en donkerrood het stofomslag.

Beluister de Duitse tekst op (o.a.) www.youtube.com/watch?v=fh0Sou0bp40