John Gray
The Flying Fish
In de Bonnefant, 2020
Formaat: 20,5 × 13,5 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 36 exemplaren
€ 25,00

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave The Flying Fish (€ 25,00) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

The Flying Fish

The Flying Fish is een van de vreemdste gedichten in het kleine œuvre van John Gray (1866–1934). Het verscheen in 1926 in de bundel The Long Road, die slechts door weinigen opgemerkt zal zijn. De huidige uitgave omvat alleen het tweede van de drie delen waaruit het gedicht bestaat, voorafgegaan en gevolgd door enige regels uit het eerste en laatste deel.

Het boekje is een typografisch experiment waarin drie corpsen van dezelfde versleten letter (Neuland van Rudolf Koch) dooreen worden gebruikt om woorden te accentueren. De zesendertig exemplaren zijn gedrukt op een restant (of een afgekeurde partij?) oranje Sheepstor papier, geschept op Dartmoor in de jaren 1970 of ’80, aangevuld met een vel wit Khadi papier.

Na maandenlang wachten op het juiste zwavelgele Japanse omslagpapier heeft The Flying Fish nu een goudgeel Canson omslag, bedrukt met namen van talloze vogels en zeebeesten. Dit zal mijn bijdrage zijn aan een tentoonstelling ‘Lelijk Marginaal 2020’ – mocht die er ooit komen.