Uitgaven Nogmaals: Brygada
Prawda w Winie
In de Bonnefant, 2018
Formaat: 23,5x16,5 cm
Aantal pagina’s: 8
Oplage: 60 exemplaren

Nogmaals: Brygada

Op 4 december 2017 heeft John Cornelisse verslag gedaan van het gieten van de letter Brygada in het Book Art Museum in Lodz (Polen): “De eerste proef van vers gegoten Brygada”.

In het gebruik blijkt de letter tamelijk ruim gesteld te zijn: de onderlinge ruimte tussen de letters is niet altijd goed gekozen – dit zou een tekortkoming in het ontwerp kunnen zijn. Ook moet er nog aandacht besteed worden aan de correcte lijning van de letters onderling. Uiteindelijk ging het hier om een experiment met een nieuw ontworpen hulpstuk voor de Monotype gietmachine en een onbekende letter, en de betrokkenen, Dan Jones in Canada en John Cornelisse en Krysztof Slychan in Polen, kunnen trots zijn op het eerste resultaat.

Na de twee proefdruksels, getoond op 4 december, is er nu een boekje verschenen waarin de Brygada getoond wordt aan de hand van enkele Poolse gezegden. De Brygada is voor het eerst in een Nederlandse uitgave gebruikt voor de titel van Hester Knibbe: Onder velen (In de Bonnefant, maart 2018).

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.