Christopher Smart
Phaedrus and the Fox
In de Bonnefant, 2021
Formaat: 20,5 × 13 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 36 exemplaren
€ 25

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Phaedrus and the Fox (€ 25) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

Christopher Smart · Phaedrus and the Fox

‘Hij (Christopher Smart) bood me een roos aan, die je in september nauwelijks ziet in Londen. “Die heb ik gekregen van een knappe dame – hoewel niet zo lief als jij.” Ik heb altijd een zwak gehad voor poëtische vrijheden!’ (Fanny Burney, 1769)

De dichter Christopher Smart (1722–1771) publiceerde zijn vertaling van de fabels van Phaedrus in 1765. In negen van de fabels wordt de vos opgevoerd als protagonist. Dit negental is nu herdrukt in Phaedrus and the Fox, het zesde en laatste deeltje in de reeks met letterontwerpen van Rudolf Koch.

De tekst is gezet uit de Jessen-Schrift, een letter ontworpen tussen 1924 en 1930. Onder de oorspronkelijke naam Bibel-Schrift is zij voor het eerst gebruikt in Kochs uitgave van het Nieuwe Testament (twee delen: 1926-28). De oplage van 36 genummerde exemplaren is gedrukt op grof handgeschept papier van de Moulin de Larroque. De titels van de fabels zijn gezet uit de Wallau; op het omslag is gebruik gemaakt van de Maximilian-Antiqua van Rudolf Koch. De steunkleuren zijn bleekblauw, vossenrood, bloedrood en sla-groen.