Matthew Hollis
Havener
In de Bonnefant, 2022
Formaat: 25,5 × 16,5 cm
Aantal pagina’s: 24
Oplage: 53 exemplaren
€ 85

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Havener (€ 85) bij In de Bonnefant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij In de Bonnefant (bonnefantpress@gmail.com).

Matthew Hollis · Havener

Havener is een lang gedicht van Matthew Hollis, gevuld met herinneringen aan een jeugd aan de oostkust van Engeland. De vaderfiguur speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de taal van East Anglia en Norfolk, de oude gezegden en wijsheden. De vele verwijzingen naar folklore en naar klassieke, Noorse en Keltische mythologie worden naast het gedicht verklaard. Van Matthew Hollis verschenen eerder enkele gedichtenbundels in Engeland, ook schreef hij een boek over de auteur Edward Thomas (Now All Roads Lead to France). Matthew Hollis is redacteur bij een grote uitgeverij in Londen.

De tekst is gezet uit de letter Imprint door John Cornelisse en Hans van Eijk, en gedrukt op handgeschept groen ‘Charter Oak’ papier van Barcham Green: de tekst in donkerblauw en de aantekeningen in donkergroen. Van de oplage van 53 exemplaren zijn er twee beschikbaar gebonden in groen perkament (nos. I en II: £295), enkele in halfperkament met bruin stijfselmarmer (nos. III – XV: £195) en ingenaaide exemplaren met een donkergroen omslag (nos. 16 – 50: £85).