Katarina Rudebeck
Alsof ik fiets op een ondergelopen strekdam
Katarina Rudebeck, 2016
Formaat: 20,5 × 26 cm
Aantal pagina’s: 44
€ 50 (verzendkosten € 4)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Alsof ik fiets op een ondergelopen strekdam (€ 50 (verzendkosten € 4)) bij Katarina Rudebeck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Katarina Rudebeck (boeken.ocola@kpnmail.nl).

Alsof ik fiets op een ondergelopen strekdam

voorkant met rood baken copy

Ik was uit een wereld in sterke stroming gekomen. Het was hoogwater. Van de strekdam was alleen het rode baken zichtbaar ter markering van het uiteinde. Hier, is in de geest de vorming van het boek begonnen.

Zij komt te voorschijn

en dwarrelt over het pad

tot leven gekomen

door kleur, gewonnen uit mist; […]

De strekdam is op deze plek noodzakelijk omdat door de sterke waterstroming in de vaargeul de zandige kust verder zal afbrokkelen. Tussen Terschelling en Ameland is de vaargeul vlak voor de kust wel zo’n 20 meter diep. Door het aanleggen van een aantal strekdammen van basaltblokken kan de stroming voor het strand worden afgeremd waardoor de erosie van de kust wordt verkleind.

Het boek bevat foto‘s en tekeningen van Katarina Rudebeck en het gedicht Myndin – Het beeld van de IJslandse dichter þorsteinn frá Hamri. Deze bibliofiele uitgave, 44 pagina’s, is als cahier gebonden met een open rug en heeft een oplage van 30 gesigneerde en genummerde exemplaren.

binnenkant alsof

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Katarina Rudebeck