Katarina Rudebeck
L’observation 4
Katarina Rudebeck, 2020
Formaat: 29,7 × 21 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 15 exemplaren
€ 37,50 (excl. € 4 verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave L’observation 4 (€ 37,50 (excl. € 4 verzendkosten)) bij Katarina Rudebeck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Katarina Rudebeck (boeken.ocola@kpnmail.nl).

we hebben dingen beleefd die gedroomd lijken

[…] Wij leven al zonder verbazing in een wereld van onbewoonde zaterdagen en zondagen, in wintersteden in de maand april, onderworpen aan de avondklok van een onzichtbare invasie macht: steden waar mensen verborgen achter mondkapjes en gewapend met geduld en zeer gescheiden van elkaar rijen vormden aan de deuren van de supermarkten; steden en brede lanen, waar alleen ambulances, politieauto’s en thuis bezorgers van voedsel, gebogen over het stuur van de fietsen, gebukt onder het exceptionele volume van hun gele plastic rugzakken, hun weg zochten. […]

In de boekenbijlage ‘Babelia’ van EL PAÍS, 9 mei 2020, beschrijft Antonio Muñoz Molina, onder de titel Quince minutos de ciudad, zijn eerste wandeling door Madrid na de versoepeling van de zeer strenge lockdown periode in Spanje. Ik heb deze indrukwekkende literaire tekst als uitgangspunt genomen voor L’observation 4 onder de titel vijftien minuten buurtstad. In de zaterdageditie van EL PAÍS, 23 mei 2020 stond Antonio Muñoz Molina stil bij het overlijden van de Spaanse schilder Juan Genovés.

Juan Genovés, 31 mei 1930 /15 mei 2020, schilderde en etste sinds de jaren zestig en was in zijn werk constant in opstand tegen het gevestigde en riskeerde zijn leven door als lid van de Communistische Partij tegen de dictatuur van Franco te ageren. In Nederland bezit Museum Boijmans van Beuningen werk van Juan.

L’observation 4 bestaat uit vier tweezijdig bedrukte A3 bladen (Biotop 160 grs). Vervolgens worden zij gevouwen naar A4 formaat en samengevoegd.

Home Katarina Rudebeck

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Katarina Rudebeck