Katarina Rudebeck
L’observation 7
Katarina Rudebeck, 2021
Formaat: 29,7 × 21 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 15 exemplaren
€ 37,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave L’observation 7 (€ 37,50) bij Katarina Rudebeck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Katarina Rudebeck (boeken.ocola@kpnmail.nl).

Hoe willen wij samenleven?

Aanleiding voor deze uitgave is de Architectuurbiënnale van Venetië 2021 en in het bijzonder de tegenvraag gesteld door Het Nieuwe Instituut, commissaris van het Nederlandse Paviljoen, op het thema ‘Hoe willen wij samenleven?’.

Wie zijn wij?

De bijdrage van Japan dit jaar aan de Biënnale is bijzonder. In Japan krimpt de bevolking, met als resultaat dat veel traditionele Japanse huizen leeg komen te staan. Voor de Biënnale heeft men een leegstaande woning, deel voor deel, gedemonteerd, ingepakt in containers en verscheept naar Venetië, om het daar weer zo exact mogelijk te reconstrueren. Het is een manier van werken dat mij zeer bekend overkomt vanuit mijn eigen monumentale werk.

Een bijdrage van Nederland, het ziekenhuis van de toekomst, laat een toekomst zien waar wij niet in terecht moeten komen. Ziekenhuizen zullen zelfvoorzienend zijn, vergelijkbaar met hoe kassen hun eigen gewas produceren. Gelukkig brengt Charles Bukowski in een korte bijdrage ons weer terug in de wereld van vandaag.

L’observation 7 bestaat uit vier tweezijdig bedrukte A3 bladen, vervolgens worden zij gevouwen naar A4 formaat en samengevoegd. Van iedere editie worden maximaal 15 exemplaren vervaardigd, genummerd en ondertekend.

Papier: Biotop 160/120 grs
Druk: Inkjet

Home Katarina Rudebeck

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Katarina Rudebeck