Katarina Rudebeck
L’observation 6
Katarina Rudebeck, 2020
Formaat: 29,7 × 21 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 15 exemplaren
€ 37,50 (excl. € 4 verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave L’observation 6 (€ 37,50 (excl. € 4 verzendkosten)) bij Katarina Rudebeck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Katarina Rudebeck (boeken.ocola@kpnmail.nl).

Door het raam

Wij zien van uit huis de wereld door een ‘kijkgat in de deur‘ (Le judas) waarbij het zicht wordt ingekaderd en herschikt, gelijk ‘beeld-vergaderen’.
Om zoals Antonio Muñoz Molina in de krant El País van 5 september 2020 het sociale leven van raam tot raam en balkon naar balkon beschrijft en hoe tijdens de gedwongen onbeweeg-lijkheid het hem bracht tot het grootbrengen van tomatenstruiken op zijn balkon, en hoe elke keer als een kleine gele bloem tevoorschijn kwam, hij al voor hem zag het weelderige vlees van een gloedrode tomaat, open en glanzend op een salade bord.

Omdat het leven zich nu meer dan ooit afspeelt via schermen zijn de drie binnenste bladeren in blokken opgedeeld: acht per bladzijde. Bij het vertalen van de Spaanse tekst ‘door het raam’ van Antonio Muñoz Molina heb ik geprobeerd het karakter en de schoonheid van zijn taal, zoals de gedetailleerde zinnen, te behouden. Daarbij heeft de indeling in blokjes een extra voordeel bij het lezen van de soms lange zinnen.

In L’observation 6 zijn ook twee gedichten van Charles Bukowski (Amerikaans-Duitse schrijver 1920–1994) opgenomen: ‘you know and I know and thee know’ en ‘let me tell you’
Deze uitgave bestaat uit vier tweezijdig bedrukte A3 bladen, vervolgens worden zij gevouwen naar A4 formaat en samengevoegd. Van iedere editie worden maximaal 15 exemplaren vervaardigd, genummerd en ondertekend.

Papier: Biotop 160/120 grs
Druk: Inkjet en Lino

Home Katarina Rudebeck

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Katarina Rudebeck