Þorsteinn frá Hamri
Vers over de onschuld
Katarina Rudebeck, 2014
Formaat: 30 x 21 cm
Aantal pagina’s: 3 gevouwen bladen in omslag
Oplage: 30 exemplaren
€ € 50 (excl. € 4 verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Vers over de onschuld (€ € 50 (excl. € 4 verzendkosten)) bij Katarina Rudebeck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Katarina Rudebeck (boeken.ocola@kpnmail.nl).

Vers over de onschuld

vers-over-de-onschuld

Toen ik nog aan de Koninklijke Academie studeerde en deelnam aan een prijsvraag voor een kunstopdracht voor een nog te bouwen politiebureau, werd mij door de toenmalige adviseur van de Rijksbouwmeester aangeraden om mijn verhaal over de onschuld maar achterwege te laten, want politiemannen hielden daar niet van. Later begreep ik dat dit de grootste onzin was. Toen ik recentelijk weer op een vervelende wijze geconfronteerd werd met vooroordelen (of angst) voor de onschuld dacht ik: Nú moet er een boek komen.

Het werd een boek rondom het gedicht Vers over de onschuld I van de IJslandse dichter Þorsteinn frá Hamri. Hij is net als ik geraakt door dit onderwerp. Zijn laatste dichtbundel, verschenen in 2008, beëindigd hij met een serie van tien verzen over de onschuld. De titel van deze bundel ‘Ieder woord is een gebeuren/ Hvert orð er atvik’ geldt zeker voor deze verzen.

Het boek heeft een omslag van Zerkall 210 grs gecombineerd met Conqueror 100 grs, voor de binding van bladen en omslag is een dubbele cahiersteek gebruikt. De inhoud bestaat uit een drietal Biotop 120 grs A3 bladen op A4 gevouwen.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Katarina Rudebeck