Katarina Rudebeck
WIELS 12-04-2014
Katarina Rudebeck, 2014
Formaat: 22 × 19 cm
Aantal pagina’s: 40
€ 50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave WIELS 12-04-2014 (€ 50) bij Katarina Rudebeck. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Katarina Rudebeck (boeken.ocola@kpnmail.nl).

WIELS 12-04-2014

voorkant-Wiels-12-4-2014

Op 12 april 2014 waren er in het Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS, gevestigd in een voormalige bierbrouwerij te Brussel, twee bijzondere tentoonstellingen; The body decides van Franz Erhard Walther en van Akram Zaatari de tentoonstelling This day at 10.

Franz Erhard Walther onderzoekt wat een kunstwerk kan doen, of wat ermee gedaan kan worden in tegenstelling tot wat het is. Zijn idee van de tentoonstelling zélf is een platform voor actie. Akram Zaatari toonde de installatie, Brief aan een piloot die weigerde, in samenspel met andere werken, die tevens een beroep doen op de briefvorm en zijn echte of denkbeeldige geadresseerde. Een brief is voor hem zowel bewijs als getuigenis en tegelijkertijd ook een directe registratie van wat er zich afspeelt.

Vanuit Walthers idee van actie en Zaatari’s brief als bewijs en getuigenis is WIELS 12-04-2014 ontstaan. Het is een boek geworden met foto’s van het licht op het moment dat de tentoonstelling werd bezocht. Het licht in de voormalige bierbrouwerij komt uit vensters hoog in de hoeken. Door deze plaatsing en de dunne witte verflaag, ontstaat een diffuus lichtspel. Een lichtspel dat beide tentoonstellingen met elkaar verbond. Een fotoboek lag klaar.

Papier: Biotop 120 grs

Bindwijze: Cahier

Omslag: Wit Ribkarton op Thai Bamboo 100 grs

Druk binnenwerk: Inkjet print

Oplage: maximaal 30 stuks, genummerd en ondertekend

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Katarina Rudebeck